Köszöntők

Csengetési rend

Csengetési rend

1. óra  830-915
2. óra  925 - 1010
3. óra  1030 - 1115
4.óra 1125 - 1210
5.óra  1220 - 1305
6.óra  1310 - 1355

Rövidített órák

1. óra  830-910
2. óra  920 - 1000
3. óra  1015 - 1155
4.óra 1105 - 1145
5.óra  1155 - 1235
6.óra  1240 - 1320

 

Főoldal

Olimpiai Tábor Bánkon

Sikeresen ért véget a Bánkon megrendezésre kerülő olimpiai tábor, ahol 15 iskola 77 tanulója vett részt.

Az iskolák a Magyar Olimpiai Akadémia családjához tartoznak, így a sport és az olimpiai eszme ápolása kiemelt feladat ezekben az intézményekben.

Az egy hétig tartó táborban a diákok naponta találkozhattak olimpiai bajnokokkal, akiknek élménybeszámolója kapcsán útmutatót kaptak a sikeres élet eléréséhez.

A hét folyamán a diákokat meglátogatta: Magyar Zoltán, Vaskúti István, dr. Hesz Mihály, Dónusz Éva és Wichmann Tamás.

A hét elején a Romhányi Erdészet munkatársával kirándultak Romhányba a Prónay – kilátóhoz, ahonnét megcsodálhatták a környék vadregényes táját.

Együtt főztek Wichmann Tamással és dr. Hesz Mihállyal, akiknek közelében lenni és versenyeikről, edzéseikről történeteket hallani felejthetetlen élmény volt. A Honvédelmi Minisztérium segítségével a gyerekek gyakorolták a légpuska lövészetet, a fegyverek szét és összeszerelését, valamint jobban megismerték a katonák szép és életre szóló hivatását.

A hét közepén tartották a vizes napot, amikor Bánk gyönyörű taván evezett az egész csapat.

Nem véletlenül lett a legtöbb diáknak ez az esemény a sok program közül a legjobb, legszebb.

Egy indián kenuban 20 – an evezni fantasztikus érzés. Egyszerre emelkednek, az evezőlapátok majd merülnek el a vízben. Közben az izmok megfeszülnek, a hajó szinte már száll a tó fölött és közben a dob adja a ritmust a csapatnak. Mindez a hegyek között, festői környezetben, a híres bánki tavon, amelyet Tengerszem Tónak is neveznek.

Köszönetünket fejezzük ki a Magyar Kajak – Kenu Szövetségnek a támogatásukért, hogy biztosították a hajókat és a gyönyörű érmeket, melyeket a verseny végén Dónusz Éva és dr. Hesz Mihály olimpiai bajnokok adtak át a boldog gyerekeknek. Az evezős nap szervezését és levezetését Hídvégi Vince a Duna – Ipoly Sportegyesület alelnöke és edzője végezte. Az Ő munkájuk révén valósult meg az is, hogy Nógrádon a Hesz Mihály általános iskola tanulói megismerték és megszerették a kajak – kenu sportot a Nőtincsi tónál.

Természetesen a tanulók és a pedagógusok kirándulást tettek a Nógrádi váron is, ahol Kovács Viktor tartott nekik ismertetőt a várról és bemutatót a korabeli fegyverekről. Az ebéd és az iskolai programok után délután a Villányi vadasparkot keresték fel.

Végezetül, de nem utolsó sorban köszönetemet fejezem ki Keresztes Konrádnak és családjának, hogy önzetlenül támogatták az olimpiai tábor megvalósulását.

Továbbá azon gyerekek szüleinek, akik bekapcsolódtak a tábori életet segítő munkákba.

A diákok az ünnepélyes táborzárást követően azzal a reménnyel tértek haza, hogy jövőre ismét lesz olimpiai tábor, ahol újra megélhetik a tartalmas, élményekben gazdag programokon keresztül az együttlét csodáját.

Babatiné Márton Márta

 intézményvezető

 

Képek az eseményről